Selbu Norzola vinnerpizza

35 min
4 porsjoner
Vi har kåret Norges beste hverdagsoppskrift i Selbu Norzolas konkurranse på dagbladet.no. Dag Koding har delt oppskriften til vinnerpizzaen med oss.

INGREDIENSER

Saus:

1-2 ss matolje (til steking)

1 ss fiskesaus

1-2 ss hvitløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

1 løk, finhakket

1 ts salt

1 ss eddik

1 ss sukker

1-2 ss tomatpuré

1 boks hakket tomat (f.eks.Mutti)

Topping:

1 pk bacon

1 pk cherrytomater som deles i to

1 løk, i ringer

1 pk 250g TINE hvitost, revet

1 pk Selbu Norzola i tynne skiver, evt. smuldret

1 stk ferdig pizzabunn til langpanne

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 225 °C først og legg pizzabunnen over på en langpanne kledt med bakepapir.

Ha oljen i en kjele, den vil så vidt dekke bunnen, og skru på full varme. Test om oljen er varm nok med en bit løk - når den begynner å frese skru ned til middels varme. Ha i hvitløk og chili og la det putre. Ha i resten av løken og salt. Bland i eddik og fiskesaus. La sausen putre til løken blir myk og blank. Rør litt rundt så det ikke brenner seg. Ha i sukker og tomatpuré og rør igjen. La sausen småkoke noen minutter. Ha i hakket tomat til slutt og la koke i noen minutter.

Blandingen kan kjøres raskt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, men dette er ikke nødvendig.

Forstek bacon i biter. Fordel tomatsausen på pizzabunnen og deretter løk og cherry tomater. Strø over revet ost og stekt bacon på toppen. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til bunnen er sprø og osten bobler.

Fordel biter med Selbu Norzola over pizzaen med en gang den tas ut av ovnen.

Vel bekomme!