Selbu Norzola vinnerpizza
INGREDIENSER
Saus:
1-2 ss matolje (til steking)
1 ss fiskesaus
1-2 ss hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 løk, finhakket
1 ts salt
1 ss eddik
1 ss sukker
1-2 ss tomatpuré
1 boks hakket tomat (f.eks.Mutti)
Topping:
1 pk bacon
1 pk cherrytomater som deles i to
1 løk, i ringer
1 pk 250g TINE hvitost, revet
1 pk Selbu Norzola i tynne skiver, evt. smuldret
1 stk ferdig pizzabunn til langpanne
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 225 °C først og legg pizzabunnen over på en langpanne kledt med bakepapir.
Ha oljen i en kjele, den vil så vidt dekke bunnen, og skru på full varme. Test om oljen er varm nok med en bit løk - når den begynner å frese skru ned til middels varme. Ha i hvitløk og chili og la det putre. Ha i resten av løken og salt. Bland i eddik og fiskesaus. La sausen putre til løken blir myk og blank. Rør litt rundt så det ikke brenner seg. Ha i sukker og tomatpuré og rør igjen. La sausen småkoke noen minutter. Ha i hakket tomat til slutt og la koke i noen minutter.
Blandingen kan kjøres raskt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, men dette er ikke nødvendig.
Forstek bacon i biter. Fordel tomatsausen på pizzabunnen og deretter løk og cherry tomater. Strø over revet ost og stekt bacon på toppen. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til bunnen er sprø og osten bobler.
Fordel biter med Selbu Norzola over pizzaen med en gang den tas ut av ovnen.
Vel bekomme!