Ostefondue

40 min
6 porsjoner
Du trenger ikke en fondue-gryte for å lage fondue. Ta det det du måtte ha av osterester i kjøleskapet og smelt det forsiktig i en kasserolle.

INGREDIENSER

2 fedd hvitløk
2-3 dl tørr hvitvin eller eplejuice
400-600 g raclette le Rustique eller andre osterester, i biter
1 ss estragon, finhakket (valgfritt)
1 ss persille, finhakket
brød, terninger
blomkål
brokkoli
gulrot
cornichons

SLIK GJØR DU

Racletteosten fra le Rustique er skapt for å smeltes og sammen med grønnsaker og brød har du en enkel vegetarmiddag. 

Plasser kasserollen du skal smelte osten i på kokeplaten og varm den langsomt opp. Gni hvitløk i bunnen og på kanten av gryten og ha i hvitvin eller eplejuice. Kok opp og la det boble forsiktig i et par minutter for å ta toppen av alkoholen. Ha litt og litt av osten over i den varme vinen mens du rører i gryten. Ostesausen skal ikke koke. Når sausen har fått en glatt konsistens røres finhakket estragon og persille inn.

Sett gryten på bordet og server terninger av godt brød, rå blomkål, brokkoli, gulerøtter og cornichos til å dyppe i den smeltede osten. Det er ikke så mye som slår smeltet ost…