Rekepasta med fløte og parmesan

45 min
4 porsjoner
Denne nydelige pastaen smaker av sommer og sol!

INGREDIENSER

200 g pillede reker, helst ferske
400 g spagetti eller linguini til 4
1 potte med dill
1 sitron, skall og saft
3 dl TINE Matfløte
1 pose med erter
3 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Olivenolje til stekning
Ca. 2 dl revet Michelangelo Parmigiano Reggiano
Smak til med salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rens rekene og finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok pastaen som anvist på pakken. Kok opp vann og kok ertene i 1-2 minutter, hell av vannet og sett til side. Varm olivenolje i en liten gryte på svak/middels varme, og stek løk og hvitløk til den er blank. Ha i fløten. La fløten koke opp og ha deretter i ertene, revet dill, halvparten av parmesanen, og finrevet sitronskall. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen skal ha en markant smak av sitron. Hell deretter sausen over den ferdigkokte pastaen, ha i halvparten av rekene og bland godt. Server i dype skåler og fordel resten av rekene, dill og parmesan på toppen.