Ostesmørbrød

20 min
4 porsjoner
Et deilig ostesmørbrød kan lages av det man måtte ha for hånden og er en fin måte å bruke rester på. Litt skinke, godt brød og racletteost er en god start...

INGREDIENSER

8 skiver brød
4 ss smør
4 ss dijon sennep
2 tomater, skiver
400 g Raclette le Rustique, grovt strimlet
1 rødløk, tynne ringer 
16 skiver skinke
salt
pepper
kapers med stilk (valgfritt)
4 stilker estragon (valgfritt)

SLIK GJØR DU

Sett ovnene på 210 grader.

Smør skivene med smør og sennep, og legg dem på et stekebrett. Legg på tomatskiver, «krøllete» skinke skiver og rødløk. Topp med strimlet racletteost og et dryss med salt og pepper. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gyllen.

Server med estragon og kapers, 2 ostesmørbrød til hver. Håper det smaker!

TIPS

For en ekstra spiss på ostesmørbrødet kan man bytt ut vanlig rødløk med en "syltet" variant. Den enkleste måten å gjøre dette på er å blande saften av en sitron med 1 ss sukker. Skjær en rødløk i tynne skiver og hell over sitron og sukkerblandingen. La det hele ligge i en tett plastpose en times tid i kjøleskapet.