Pastasalat med avocado og nøtter

20 min
4 porsjoner
En deilig og enkel salat med OsteCompagniets norsk salatost som kan varieres i det uendelige med råvarene du har i skapet.

INGREDIENSER

400 g pastaskruer 
50 g pistasjenøtter 
50 g gresskarkjerner 
½ agurk
½ paprika
3 vårløk
2 avokado
150 g oliven
1 boks OsteCompagniets salatost med soltørket tomat

Dressing 
2 ss sitron
4 ss olje fra boksen
1 ts honning
5 ss finhakket bladpersille

SLIK GJØR DU

Kok pasta etter anvisning på pakken. I mellomtiden, bland sammen dressingen i en salatbolle. Rist nøtter og frø i en tørr, varm panne, til gresskarkjernene blåser seg litt opp. Når pastaen er al dente, sil godt av vannet og hell den i salatbollen og vend den inn i dressingen. Del agurk, paprika, vårløk og avokado i biter. Bland inn agurk, paprika, vårløk, avokado, oliven og salatost.

Server med et dryss av nøtter og frø. Og gjerne en sitronbåt.

 

TIPS

Bruk gjerne andre urter du liker. Salaten står fint for seg selv som en egen rett, men kan gjerne serveres ved siden av f. eks kylling.