Hvit pizza med sopp og Selbu Blå
INGREDIENSER
Pizzabunn:
25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
6-7 dl hvetemel
Topping:
150 g Selbu Norzola
1 rødløk
100 g sopp
flaksalt
pepper
1 pk ruccola
4 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet. Bland olje, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Mens deigen hever, ha ruccola i en bolle, hell over olje og balsamicoeddik og bland godt.
Legg deigen på et melet bakebord og del den i fire like emner som kjevles ut til fire små pizzabunner.
Pizzabunnene legges på bakeplater dekket med bakepapir. Fordel Selbu Blå, rødløk, sopp, salt og pepper på bunnene. Stek i ovnen ved 200 C i ca. 10 minutter til pizzaene er gyllenbrune.
Serveres med ruccolablandingen på toppen. Ha litt flaksalt på helt til slutt.
TIPS
TIPS: Kjøp gjerne ferdig pizzabunn for å spare tid.