Potet Pizza

60 min
4 porsjoner
Myrdal Gard hvit geitost er fantastisk på pizza

INGREDIENSER

125 g gjær

2 dl vann, lunkent

2 ss olivenolje

1 ts salt

6-7 dl hvetemel

6 poteter, i tynne skiver med skallet på

1 løk, i tynne skiver

Salt og pepper

200 g Myrdal Gard geitost, revet

2 dl olivenolje

1 bunt basilikum – spar noe til pynt.

Ruccola

SLIK GJØR DU

Smuldre gjær i en bolle og rør det ut med lunkent vann. Bland i salt, olje

og mesteparten av melet. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen

med plast til heving i 45 minutter. Elt deigen på et melet bakebord

og del den i 4 emner. Kjevle ut emnene til 4 tynne småpizzaer og legg de på en

bakepapirkledt bakeplate. Hell over noen få dråper olivenolje. Legg på

potetskiver, løkskiver, salt og pepper. Topp med revet ost.

Stek pizzaene ved 200°C i ca 10-12 minutter eller til de er gyldene.

Bland resten av oljen, basilikum og salt i en food processor og kjør til

du har en tykk urteolje.

Servér pizzaene toppet med basilikumblader, ruccola og urteoljen.

 

TIPS

For mer krydret smak prøv med Myrdal Gard ramløk ost.