Potet Pizza
INGREDIENSER
125 g gjær
2 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
1 ts salt
6-7 dl hvetemel
6 poteter, i tynne skiver med skallet på
1 løk, i tynne skiver
Salt og pepper
200 g Myrdal Gard geitost, revet
2 dl olivenolje
1 bunt basilikum – spar noe til pynt.
Ruccola
SLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bolle og rør det ut med lunkent vann. Bland i salt, olje
og mesteparten av melet. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen
med plast til heving i 45 minutter. Elt deigen på et melet bakebord
og del den i 4 emner. Kjevle ut emnene til 4 tynne småpizzaer og legg de på en
bakepapirkledt bakeplate. Hell over noen få dråper olivenolje. Legg på
potetskiver, løkskiver, salt og pepper. Topp med revet ost.
Stek pizzaene ved 200°C i ca 10-12 minutter eller til de er gyldene.
Bland resten av oljen, basilikum og salt i en food processor og kjør til
du har en tykk urteolje.
Servér pizzaene toppet med basilikumblader, ruccola og urteoljen.
TIPS
For mer krydret smak prøv med Myrdal Gard ramløk ost.