Salade Nicoise med Salatost

30 min
4 porsjoner
En fransk klassiker med en norsk vri - OsteCompagniets norsk salatost.

INGREDIENSER

400 g små poteter
4 egg
150 g grønne bønner
½ rødløk
150 g små tomater
50 g ruccula
1 boks tunfisk
1 boks Ostecompagniets salatost med urter og hvitløk
 
DRESSING
1 ss Dijonsennep
2 ss sitron
1 ts honning
5 ss olje fra boksen
½ ts salt 
¼ ts nykvernet pepper

SLIK GJØR DU

Kok potetene knapt møre. Sil av vannet og sett til side.
Kok eggene smilende, dvs med en plomme som er myk, nesten rennende, ca. 5 minutter. Avkjøl i kaldt vann, skrell og del i båter.
Rens og kok bønner i et par minutter. Skyll i kaldt vann og sett til side. Skrell og del kokte poteter og ha dem i en bolle. Bland sammen dressingen og hell over potetene. Bland godt.
Del løk og tomater i biter og vend inn med ruccula. Fordel tunfisk og egg utover, dryss over salatost, og server
 

TIPS

Denne retten passer til vegetarianere - uten tunfisk.