Salat med nektarin og Selbu Blå

20 min
3 porsjoner
Denne friske salaten med nektarin, asparges og Selbu Blå kan like gjerne nytes alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

INGREDIENSER

Blandet salat, gjerne en baby leaf blanding
2 nektariner
4-5 friske asparges
En neve pinjekjerner
1 pk Selbu Blå 

Vinaigrette:
3 ss olivenolje
2-3 ts sitronsaft
1 ts akasiehonning
Litt salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste biten på aspargesen, og kok dem i 2-3 minutter. Legg dem deretter over i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette stopper kokeprosessen og du unngår overkokte og slappe asparges. Skyll og tørk salaten godt, og legg den over i en salatbolle. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gyldne. Fjern steinen i nektarinene og del dem i 6-8 båter. Bland alle ingrediensene til vinaigretten. La aspargesen tørke godt og legg dem deretter over salaten sammen med nektariner og pinjekjerner. Legg over biter av Selbu Blå og drypp deretter over vinaigretten. Server gjerne med ferskt brød eller som tilbehør til grillmaten.