Sitronkake

60 min
8 porsjoner
Mormors sitronkake med frisk Snøfriskglasur på toppen

INGREDIENSER

2 egg
100 g sukker
1 dl kesam
1 dl Snøfrisk Naturell
4 ss nøytral matolje (solsikkeolje eller rapsolje)
1 ss valmuefrø
1 sitron, saft og finrevet skall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Glasur
75 g Snøfrisk Naturell
75 g smør
ca. 300 gram melis
1-2 ss sitronsaft 

SLIK GJØR DU

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen kesam, Snøfrisk, olje, valmuefrø og saft og finrevet skall av sitronen. Rør dette forsiktig inn i eggedosisen og vend deretter inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha deigen over i en bakepapirkledd brødform (28 x 10 cm) og stek på 170 grader (varmluft) i omtrent 40 minutter eller til kaken er ferdig. Test ved å stikke en skarp kniv i midten av kaken. La den avkjøle nesten helt i formen og ta den deretter forsiktig ut.

Ha Snøfrisk og romtemperert smør i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett melis og smak til med sitronsaft og pisk videre til det blir en fast og glatt masse. Smør glasuren på toppen av kaken og pynt med valmuefrø og/eller hakkede mandler.

 

Kaken er utviklet i samarbeid med bloggen [Kjøkkentjeneste] http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/

TIPS

Man kan fint bruke både rømme, crème fraiche eller yoghurt naturell istedet for kesam.