Sveitser- og spinatpai
INGREDIENSER
Paibunn til 25-30 cm form
0,6 dl olivenolje
0,6 dl kaldt vann
260 g hvetemel
1 ts salt
1 egg
Paifyll
100g spinat
200g Sveitser Original
1 vårløk
1 hvitløksfedd
2 ss meierismør
3 - 4 egg
1 dl melk
1 dl fløte
10 røde cherry tomater
10 gule cherry tomater
Salat
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Paideig
Ha mel og salt i en bolle. Tilsett olivenolje, pisket egg og vann og bland godt. Hell deigen ut på en arbeidsflate og elt sammen. Smør en paiform med olje. Kjevle deigen til den er stor nok til å dekke hele formen og litt ut over kantene. Sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forstek deretter på 160 grader i ca. 30 minutter.
Paifyll
Skjær vårløken i tynne ringer og hakk hvitløken, stek raskt i meierismør ved lav varme, må ikke bli brunt. Vask spinat og salat og tørk godt. Vask og del tomatene i to. Legg resten av grønnsakene til siden. Riv osten. Pisk eggene først og rør sammen med melk og fløte. Vend inn stekt løk og 100g ost i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper.
Ta det stekte paiskallet ut av ovnen.
Legg resten av osten og halvparten av spinaten lagvis i paiskallet. Hell i eggeblandingen. Topp med resten av spinaten og halvparten av tomatene. Stek i 30 minutter på 200 grader.
Servèr med strimlet salat, resten av tomatene og godt brød.
TIPS
Har du dårlig tid - bruk en ferdig paideig.