Tyttebæris
Dette er noe for litt tøffe søtmonser! Gamalost frå Vik® strø på tyttebæris.
INGREDIENSER
100 g Gamalost frå Vik® - i tynne skiver
2 l vaniljeis
2 dl Crème Fraîche
2 dl rørte tyttebær
1 dl hele tyttebær – spar noen til pynt
SLIK GJØR DU
Legg skiver av gamalost på et bakepapir og rist i ovnen på ca. 200 grader i ca. 10 min, eller til de har blitt sprø. Avkjøl. Knus de og lag «strøssel».
Lage is:
Del isen i biter og bland i en kjøkkenmaskin sammen med Crème Fraîche og tyttebær til det blir mykt. Det er viktig at isen ikke smelter når den røres myk. Fordel blandingen raskt tilbake i isboksen og dekk med plastfolie. Sett i fryseren. Etter ca. 4-5 timer til isen er helt frossen.
Server iskuler i kjeks og pynt med bær. La gjestene stø over ristet gamaloststrøssel selv.
TIPS
Tips! Strøsselen kan oppbevares i et tett rent glass i flere dager.