Tyttebæris

240 min
4 porsjoner
Dette er noe for litt tøffe søtmonser! Gamalost frå Vik® strø på tyttebæris.

INGREDIENSER

100 g Gamalost frå Vik® - i tynne skiver

2 l vaniljeis
2 dl Crème Fraîche
2 dl rørte tyttebær
1 dl hele tyttebær – spar noen til pynt

SLIK GJØR DU

Legg skiver av gamalost på et bakepapir og rist i ovnen på ca. 200 grader i ca. 10 min, eller til de har blitt sprø. Avkjøl. Knus de og lag «strøssel».

Lage is:

Del isen i biter og bland i en kjøkkenmaskin sammen med Crème Fraîche og tyttebær til det blir mykt.  Det er viktig at isen ikke smelter når den røres myk. Fordel blandingen raskt tilbake i isboksen og dekk med plastfolie. Sett i fryseren. Etter ca. 4-5 timer til isen er helt frossen.

Server iskuler i kjeks og pynt med bær. La gjestene stø over ristet gamaloststrøssel selv.

TIPS

Tips! Strøsselen kan oppbevares i et tett rent glass i flere dager.