Selbu Blå med bakte rotgrønnsaker
Denne retten med bakte rotgrønnsaker og blåmuggost kan brukes som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller nytes alene.
INGREDIENSER
150 g Selbu Blå
4 gulrøtter - renset og skrelt
4 pastinakk - renset og skrelt
4 rødbeter - renset, skrelt og delt i 4 båter
olivenolje
saft av en sitron
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Fordel rotgrønnsakene i en ildfast form. Hell over olje og klem over saften av sitronen, og tilsett salt og pepper etter smak. Sett formen i midten av ovnen og stek ved 200° C i ca. 20 minutter til grønnsakene er nesten ferdig. Ta ut formen og fordel skiver av Selbu Blå jevnt ut over grønnsakene. Sett tilbake i ovnen i ca. 3 minutter eller til osten er litt smeltet.
Server retten varm sammen med ris, kokt eller stekt fisk, eller grillet kjøtt. Smaker også godt alene sammen med brød - en deilig vegetarrett!