Norzola med bakte rotgrønnsaker

35 min
4 porsjoner
Denne retten med bakte rotgrønnsaker og blåmuggost kan brukes som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller nytes alene.

INGREDIENSER

150 g Norzola

4 gulrøtter - renset og skrelt

4 pastinakk - renset og skrelt

4 rødbeter - renset, skrelt og delt i 4 båter

olivenolje

saft av en sitron

salt og pepper

SLIK GJØR DU

Fordel rotgrønnsakene i en ildfast form. Hell over olje og klem over saften av sitronen, og tilsett salt og pepper etter smak. Sett formen i midten av ovnen og stek ved 200° C i ca. 20 minutter til grønnsakene er nesten ferdig. Ta ut formen og fordel skiver av Norzola jevnt ut over grønnsakene og sett tilbake i ovnen i ca. 3 minutter eller til osten er litt smeltet.

Server retten varm sammen med ris, kokt eller stekt fisk, eller grillet kjøtt. Smaker også godt alene sammen med brød - en deilig vegetarrett!