Pai med Selbu Blå
INGREDIENSER
Paibunn:
150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
Paifyll:
125 g Selbu Blå
3 egg
3 dl TINE Matfløte
1 purreløk
150 g skinke i terninger, gjerne røkt
SLIK GJØR DU
Sett smøret til temperering.
Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 225° C. Kjevle deigen ut til en rundt leiv, og trykk den ut i en smurt paiform på ca. 26 cm i diameter. Prikk deigen med gaffel. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl. Sett ned ovnstemperaturen til 200° C.
Paifyll:
Skjær Selbu Blå i biter, og bland det med fløte og egg. Vask purren godt og skjær den i ringer. Fordel skinke og purre i paiskallet, og hell over osteblandingen. Stek midt i ovnen på 200° C i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen. Server gjerne sammen med en frisk salat.
TIPS
Kjøp ferdig paibunn for å spare tid. Husk å forsteke paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.