Risotto med kantarell, Ridder og Gran Biraghi
Smakfull risotto med kantareller og to typer ost kan fort bli en høstfavoritt.
INGREDIENSER
1 finhakket løk
1 stilk stangselleri, finhakket
300 g risottoris
1 dl tørr hvitvin
10 dl varm hønsekraft
300 g kantareller
50 g smør
100 g revet Gran Biraghi
100 g revet Ridder
2 ss hakket basilikum
SLIK GJØR DU
Fres løk og stangselleri til løken blir myk. Ha i risen og rør godt slik at fettet smører risen.
Mens risottoen koker, freses kantarellene i litt smør. Ha smør, parmesan og basilikum i risottoen.
Rør godt og server med kantareller, revet ridderost og revet Grana Biraghi.
Hell i vin og 1 øse kraft og kok det nesten helt inn. Fortsett med å koke inn en øse kraft til risen blir al dente, myk og kremete.