Rotgrønnsaker med blåmuggost
INGREDIENSER
4-5 små gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
2-3 beter, gjerne en blanding av ulike farger (røde, gule, stripete)
3 poteter
1 rødløk
Ca. 1/2 pakke Selbu Blå
Frisk rosmarin
Litt olje
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen på 200º C. Skrell grønnsakene og vask potetene godt. Kutt gulrøttene på langs, og del beter, poteter og løk i båter. Pass på at bitene har ca. samme størrelse, slik at de har lik steketid og blir ferdige samtidig. Legg alt i en ildfast form, ha over litt olje, salt og pepper, og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen i ca. 1 time, litt avhengig av hvor store biter du har kuttet. Rør litt i formen at par ganger underveis. Når grønnsakene og potetene er møre og har fått en fin, gylden farge tar du de ut av ovnen. Fordel biter av Selbu Blå over grønnsakene, og legg over litt frisk rosmarin.
TIPS
Server gjerne sammen med kylling eller lam.