Safranpærer med Parmigiano Reggiano

35 min
4 porsjoner
En uimotståelig dessert med ricotta og parmesankrem.

INGREDIENSER

50 g Michelangelo Parmigiano Reggiano
150 g ricotta
4 pærer (ikke for modne) skrell, fjern kjernehuset og del i to
6 dl hvitvin eller eplejuice
50 g brunt sukker
Litt revet sitronskall
1 knivsodd safran
2 stk stjerneanis

SLIK GJØR DU

Riv parmesanen og bland godt sammen med ricotta til en krem. Dekk til bollen og sett til side. Bland sukker, hvitvin, sitronskall, safran og stjerneanis, varm opp til kokepunktet under omrøring. Ha pærene opp i sirupen og la det stå å trekke på lav varme i ca. 20 minutter eller til pærene er al dente. Må ikke koke.

Fordel pærene og safransirupen på 4 - 6 dessert asjetter. 
Topp med en skje ricotta-parmesankrem og servér.
 

Oppskriften er hentet fra Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano. www.parmigiano-reggiano.it.
 

TIPS

Denne retten smaker supergodt om den servéres varm eller kald.